Det spanska järnvägsbolaget Adif säger att det är möjligt att börja med nattrafik på pendeltågslinjen mellan Fuengirola och Málaga. Isabel Pardo de Vera, president vid Adif, säger till Diario SUR att ett beslut måste koma från järnvägsoperatören Renfe och Utvecklingsdepartementet.

Under veckan har det varit artiklar dagligen i provinsen Málagas största dagstidning om behovet av att inleda dygnet-runt-trafik på pendeltågslinjen eller närtåget Cercanías C-1 på Costa del Sol.

Samtliga är helt överens om att Solkusten behöver pendeltåget dygnet runt. Kustkommuner, företag inom turistbranschen, resenärer, yrkesarbetande pendlare och borgmästare trycker på för utökad trafik.

Enligt Pardo de Vera vid järnvägsbolaget Adif handlar framtiden också om en förlängning av pendeltåget till Marbella. Även i denna frågan måste någonting hända.

Annons

Adif går och väntar på ett beslut från Renfe. Men ett sådant beslut väntas dröja trots att borgmästare i kustkommuner trycker på via medier.

Ännu finns det inget beslut från Renfe på att utöka pendeltågstrafiken. Diario SUR har varit i kontakt med Renfe som säger att de inte svarar på politiska representanter som uttalar sig i media.

”Om de vill komma med förslag så finns det officiella kanaler till det” hälsar de.