Nu kommer det tecken på att bostadsmarknaden har kommit igång. Utlänningarna investerade 4.748 miljoner euro i fastigheter i Spanien under fjolåret 2011. Det var en uppgång med 27 procent jämfört med året innan och det är den största uppgången sedan 2008. Däremot föll spanjorernas investeringar i spanska fastigheter med 23,4 procent under 2011.

Det är den spanska nyhetsbyrån EFE som har hämtat uppgifterna från den spanska riksbanken Banco de España. Under tre år hade inte de utländska fastighetsinvesteringarna i Spanien passerat 4.000-miljonereurostrecket. Ifjol sköt försäljningen i höjden enligt Riksbanken.

Faktum är att fjolårets investeringar var större än 2006 då utlänningar investerade 4.716 miljoner euro i spanska fastigheter.

Den spanska fastighetssektorn försöker genom olika evenemang att locka utländska köpare till Spanien. Enligt José Manuel Galindo, president i Asociación de Promotores Constructores de España (APCE), finns det cirka 250.000 turistlägenheter till försäljning i Spanien.