Här kommer ett tips om en vacker och förhållandevis okänd plats med möjlighet till ett svalkande bad, Charco Azul i Jubrique.

Platsen är ett landmärke för lokalbefolkningen sedan urminnes tider och är en vacker oas i hjärtat av Sierra Bermeja i Serrania de Ronda. Det är en vacker lagun med som namnet antyder under soliga dagar kristallblått vatten, vattnet faller ner i lagunen via två vattenfall. Den ligger i arroyo El Quejigo som är en biflod till Rio Almarchal som i sin tur är en biflod till den mer kända Rio Genal. Allt är omgivet av höga klippor och tät barrskog med ormbunkar i överflöd.

Ett perfekt utflyktsmål under södra Spaniens heta sommardagar, relativt lättillgängligt och med möjlighet att ta ett avsvalkade dopp i det rena vattnet. Enklast når man dit genom att ta vägen från Estepona till Jubrique , vid ca 7 km går det in en väg till höger i ett område som kallas ”Puerto del Estercal”, vägen går genom den för området typiska kastanjeskogen som lite längre fram blir tallskog – se videon nedan.

Relaterad artikel:

Utflyktsmål i Spanien – Jorox.