Ana Julia Quezada, 43, som greps i söndags utanför sin bostad i Puebla de Vícar när hon flyttade kroppen av den åttaårige pojken Gabriel Cruz Ramírez har vid ett förhör på tisdagen erkänt att hon dödade pojken.

Hon ska vid dagens förhör börjat samarbete med utredarna och erkänt. Uppgifterna bekräftas av flera medier bland annat av nyhetsbyrån EFE.

Hon har tidigare nekat ha något med pojkens död att göra skriver dagstidningen La Voz de Almeria. Hon uppgav först att hon inte visste att pojken låg död i bagageutrymmet. Guardia Civil har filmat hur kvinnan flyttade kroppen från en brunn.

Den första preliminära rapporten efter obduktionen vid rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Almería visar att pojken kvävdes till döds samma dag som han försvann, 27 februari. Det handlar om mekanisk asfyxi som kan förklaras som tilltäppning av andningsöppningarna.

På tisdagen kom nya uppgifter från obduktionen som visar att pojken mottog ett slag mot huvudet innan han kvävdes till döds. Obduktionsrapporten visar att hans näsa och mun har blockerats.

Domaren Rafael Soriano vid domstolen i Níjar har under tisdagen utfärdat ett förbud mot att kroppen kremeras. Ytterligare obduktioner kan bli nödvändiga.

Guardia Civil har de senaste dygnen försökt ha åtskilliga förhör med Ana Julia Quezada som även vallats på platsen där pojken tidigare var placerad i en brunn.

Källor nära utredningen som tidningar citerar pekar på att det handlar om svartsjuka eller hämnd. Kvinnan ska ha haft en allt sämre relation till pojken vars pappa hon var tillsammans med. Hon gav barnet skulden och beslutade att döda pojken.

”Det handlar om svartsjuka eller hämnd, eller så kan båda orsakerna ligga bakom mordet” säger en källa vid Guardia Civil.

Kvinnan har även försökt lägga ut villospår för att ingen skulle misstänka henne. Hon har bland annat erbjudit 10.000 euro och upp till 30.000 euro till den som kunde komma med uppgifter var pojken befann sig när denne rapporterades försvunnen.

Guardia Civil betraktar detta som villospår som kvinnan lade ut för att inte misstankarna om att ligga bakom pojkens försvinnande skulle riktas mot henne.

Kvinnan som kommer från Dominikanska Republiken finns inte med i brottsregistret sedan tidigare och är inte känd av polisen. En händelse i Burgos 1996 där kvinnans fyraåriga dotter Ridelca Josefina Gil Quezada föll från en balkong på sjunde våningen den 10 mars 1996 och avled, ska återigen utredas.

Den händelsen på calle Camino Casa La Vega 41 i Burgos rubricerades som en olyckshändelse. Nu vill utredarna få klarlagt om mamman, Ana Julia Quezada, kan ha orsakat flickans fall skriver La Voz de Almería som är den största lokaltidningen i området där pojken var bosatt och som refererar till flesta källor.

En minnesstund hölls i förmiddags i Almerías katedral för Gabriel Cruz. Minnesstunden förrättades av Almerías biskop Adolfo González Montes.

(Foto: Facebook)