Den iranske affärsman i Marbella som är misstänkt för att ha hotat flera kvinnor är nu även misstänkt för att ha uppgett fel uppgifter i samband med en födsel. Genom att uppge att en annan kvinna var mamma till ett nyfött barn skulle kvinnan få uppehållstillstånd i Spanien.

Den iranske affärsmannen som har uppgett att han varit verksam i ett större oljebolag har lockat uppskattningsvis nio kvinnor till sitt palats i Marbella. Bland kvinnorna finns även en dansk kvinnlig medborgare som har ingått i mannens harem.

Enligt dagstidningen Diario SUR ska mannen även ha ändrat uppgifter på vilken kvinna som var mamma till en nyfödd baby. Anledningen var att ”modern” skulle få uppehållstillstånd i Spanien.

Enligt en domstol i Marbella som handhar mål som rör våld mot kvinnor har nio kvinnor anmält mannen. Den tionde kvinnan som levde i samma hus är mannens 36-åriga hustru.

Annons

En domare har utfärdat besöksförbud för mannen som inte får träffa de nio kvinnorna som i nuläget befinner sig på annan ort.

Den 57-årige iranske affärsmannen har ett hus som beskrivs som palats i lyxområdet Los Balcones vid Sierra Blanca i Marbella.