Projektet med Málagas tunnelbana fortgår och i augusti ska bygget av samtliga tunnlar vara klara. På onsdagen så öppnades och sammankopplades två tunnlar under Alameda och avenida de Andalucía som även är byggda under floden río Guadalmedina.

Utgrävningsarbetena med tunnlarna i Málagas Metro inleddes i juni 2006. I augusti räknar myndigheterna med att samtliga utgrävningar ska vara avslutade. Då har det gått 15 år.

Under gårdagen när de två tunnlarna kopplades samman närvarade regionpresidenten Juanma Moreno tillsammans med borgmästaren Francisco de la Torre och regionens utvecklingsråd Marifrán Carazo.

Det betyder att trafiken kan nå Gamla stan eller Centro Histórico i slutet på nästa år.

Fortsatt återstår en del arbete. Dels med det arkitektoniska bygget av de två stationerna Guadalmedina nära shoppingvaruhuset El Corte Inglés och vid saluhallen Atarazanas nära Alameda Principal.

Det sista steget blir installationen av järnvägssignaler och säkerhetssystem som utförs av Alstom. De har installerat de system som används i den redan öppna linjen från Carretera de Cádiz och Teatinos till Perchel.

Målet är också att en linje förlängs till Civilsjukhuset där ett tredje sjukhus planeras i framtiden.

Öppettider på de linjer som trafikeras i Málagas tunnelbana:
Måndagar till fredagar 06:30 till 23:00
Lördagar och söndagar 07:00 till 23.00
Övrig information om Málagas Metro KLICKA HÄR