Två svenska medborgare i Málaga har begärts häktade för inblandning i den stora dopninghärvan som rullades upp i Sverige i förra veckan. En 42-årig kvinna greps medan en 43-årig man är efterlyst internationellt, skriver Sundsvall Tidning.

Paret är på sannolika skäl misstänkta för grovt smugglingsbrott, grovt dopningbrott och grovt penninghäleri. Det var efter att chefsåklagare Marina Amonsson hade lämnat in en europeisk arresteringsorder via Eurojust och Interpol som spansk polis kunde gripa den svenska kvinnan i Málaga.

Dessutom beslagtogs utrustning och maskiner som användes till förpackning och tillverkning av dopingmedel. Det beslagtagna fyllde en halv lastbil. Samtidigt beslagtogs två fordon och en motorcykel. Mannen misstänks ha tagit sin tillflykt till Serbien.

I fredags häktades 31 personer av fem olika tingsrätter i Sverige. De flesta gripna är mellan 20 och 35 år och umgås i kroppsbyggarkretsar. Några är kända av polisen sedan tidigare.

Annons

Det handlar om stora mängder anabola steroider, både färdiga och råvaror, utrustning för paketering, kontanter på 1,5 miljoner kronor, (brottspengar och kvarstad för kronofogden). Men även beslag av narkotika och vapen har gjorts.

Omkring 300 poliser deltog, bland annat polisens nya aktionsgrupper mot grov brottslighet användes vid razziorna.

Det är polisen i Sundsvall och Västerbotten som nu ska leda den fortsatta utredningen efter onsdagens tillslag i Operation Liquid. En av de största dopinghärvorna någonsin.

Bild från Svenska polisen