Vid middagstid på onsdagen avlossades ett skott från en förbipasserande bil på avenida Virgen del Rocío i stadsdelen San Pedro Alcántara. Polisen misstänker att skottet var avsett att träffa en passagerare i ett annat fordon men i stället kom ett annat fordon i vägen. Ägaren till fordonet som träffades var inte på platsen vid tillfället och några personskador är inte rapporterade.

Kulan som avlossades träffade en Range Rover Evoque som stod på parkeringen vid återförsäljaren Salamanca i Marbella.

Enligt polisens utredning var skottet avsett för en person som körde en bil och jagades av en eller flera gärningspersoner.

Enligt vittnen på platsen avlossades minst ett skott, omkring klockan 12.10 på onsdagen, skriver Diario SUR.

Mindre än ett dygn tidigare, vid 17-tiden i tisdags, skottskadades en 24-årig irländare vid Lago de las Tortugas nära golfklubben Aloha. Gölen är känd för sina sköldpaddor.

24-åringen befann sig på platsen tillsammans med två andra personer när de blev beskjutna från en bil upprepade gånger. Men bara 24-åringen träffades och vårdas på sjukhuset Costa del Sol. Skadan bedöms som allvarlig men inte livshotande.

Om de två händelserna har kopplingar till varandra är i skrivande stund oklart. Polisen utgår ifrån att det rör sig om uppgörelser i den kriminella världen. Några gripna finns inte i nuläget.

Senast en skjutning inträffade i Marbella var i juli månad då en man avlossade flera skott inne på strandklubben Opium Beach Club under ett slagsmål. Totalt skadades fem personer däribland den som avlossade skotten.

Ytterligare en skjutning har inträffat på Solkusten under september. En 22-årig tysk medborgare som precis hade anlänt till kusten blev beskjuten i stadsdelen El Palo i Málaga.

Ännu är ingen gärningsperson gripen för skjutningen i El Palo.