Vid ett större räddningspådrag av Guardia Civil natten mot söndagen fick en 34-årig kvinna från Jönköping och fem flickor i åldrarna 11 till 15 år i undsättas i floden rio Chíllar strax norr om Nerja. Kvinnan hade gett sig ut på en vandring utmed floden tillsammans med sina tre döttrar och två kusiner då de överraskades av mörkret. Den 34-åriga kvinnan är bosatt i Jönköping kunde ringa 112 innan batteriet tog slut. Efter tolv timmar kom Guardia Civil till undsättning.

Vandringen utmed den natursköna río Chíllar som kvinnans bror hade rekommenderat började lugnt och skönt efter att de lämnat semesterbostaden i området Almijara 2 vid 18-tiden på lördagen.

Kvinnan och barnen hade bara flip flops på fötterna och saknade ordentlig utrustning för att vandra. Vid 21-tiden överraskades de av skymningen och till slut blev det becksvart, berättar den svenska kvinnan för dagstidningen Diario SUR.

”Vi blev mycket rädda, men jag försökte göra flickorna lugna samtidigt som jag försökte dölja min egen hjälplöshet och förtvivlan. Vi var rädda för att bli attackerade av vilda djur. Och så blev det kallt men vi försökte hålla oss varma” säger kvinnan som arbetar som undersjuksköterska.

Annons

I semesterbostaden befann sig kvinnans mor som blev orolig och larmade lokalpolisen.

Vid åttatiden på söndagsmorgonen kom Guardia Civil med filtar till undsättning. Samtliga sex personer var oskadda, vid god hälsa och har inte krävt medicinsk hjälp skriver larmtjänsten 112 på Twitter.

Det senaste decenniet har ett tiotal räddning– och sökinsatser utförts av Guardia Civil vid río Chíllar. En av de mest omskrivna händelserna var när holländskan Mary Anne Goosens var försvunnen under 18 dagar under juli 2011. Hon överlevde genom att dricka vatten.