En skogsbrand bröt ut under söndagskvällen i La Alquería i Benahavís. Femton hektar mark drabbades innan brandbekämpningen Infoca hade branden under kontroll strax efter midnatt.

Den som såg röken och elden kring Benahavís igår kväll tänkte säkert tillbaka på storbranden som härjade på Solkusten för precis ett år sedan. Den 30 augusti vid klockan 18.50 i fjol bröt den brand ut som härjade på ett 8.225 hektar stort område i sex kommuner. Två personer omkom den gången och tusentals människor evakuerades.

Gårdagen skogsbrand som det kom rapport om klockan 21.30 sågs tydligt vid betalmotorvägen (AP-7) i jämnhöjd med kilometerskylten 169. Brandväsendet från Marbella, Estepona, Manilva och Jubrique deltog i släktningsarbetet och vid halv ett i natt var branden under kontroll.

Diario SUR skriver på sin nätupplaga att branden troligtvis var anlagd och att den startade på två ställen. De som låg bakom branden hoppades på en större effekt eftersom det vid tillfället var friska vindar i området. Levante-vinden avtog senare vilket bidrog till att brandbekämpningen fick elden under kontroll.