En 41-årig italiensk medborgare bosatt i La Carihuela i Torremolinos greps bara några timmar efter att en 28-årig kvinna hittats knivmördad i en lägenhet på calle San Ginés 38. En officiell sorgedag utlystes i Torremolinos.

Grannar hörde skrik från bostaden vid 11-tiden men lyckades inte ta sig in då mannen hade spärrat dörren. Han svarade från insidan av bostaden att allt var bra.

Den 28-årig kvinnan knivmördades i en lägenhet på calle San Ginés 38 i La Carihuela.

Efter en stund ska mannen ha avvikit från platsen. Lokalpolisen kom till bostaden och fann kvinnan död.

Ganska snart spreds uppgifter om den misstänkte gärningsmannens utseende på sociala medier.

40-tal poliser

Annons

Polisen kunde senare lokalisera till calle de los Perros där han greps. Då hade polisen fått in ett tips klockan 17.15 att mannen befann sig nära skolan El Rincón vid Castillo de Santa Clara. Ungefär ett 40-tal poliser jagade mannen vid tillfället.

Händelsen i Torremolinos är det 19:e dödsfallet i Spanien i år med kvinnor som blir offer för könsrelaterat våld. På Solkusten är det andra fallet i år efter att en 46-årig kvinna av colombianskt ursprung dödades och slängdes i havet i januari.

Den 28-årige kvinnan Paula som var född i Málaga hade tre barn. Enligt uppgifter till ABC hade socialtjänsten tagit hand om samtliga tre barn efter att myndigheterna hittat droger i deras bostad. Hon hade hoppats få tillbaka barnen, och reste till en klinik i Fuengirola för att testa sig regelbundet för att visa att hon var ren från droger.

Den misstänkta 41-åringen är pappa till det yngsta barnet, skriver tidningen.

Tidigare misshandel

Mannen och kvinnan var bosatt i en mindre lägenhet som ligger ovanför baren América där mannen arbetade. Enligt uppgifter i lokala medier ska kvinnan ha gjort slut med mannen, något som han inte kunde acceptera. De fortsatte att bo tillsammans.

Anhöriga till kvinnan ska ha uppgett att hon har blivit misshandlad av mannen tidigare men att hon inte ville anmäla det, för att inte skada honom. Den misstänkte 41-åringen är tidigare känd av myndigheterna för könsrelaterat våld mot två andra kvinnor.

Den 28-åriga kvinnan hade tidigare blivit utsatt för könsrelaterat våld i samband med ett annat förhållande.

Officiell sorgedag

Torremolinos kommun hade utlyst officiell sorgedag fram till klockan 13.30 på torsdagen då det flaggades på halv stång. Klockan 12 på torsdagen hölls en tyst minut vid kommunhuset.

Paula var välkänd och omtyckt, och arbetade i hotellbranschen.