De två bröderna Luis, 63, och José, 50, som dödades i stadsdelen Fuensanta i Coín i torsdags i samband med en fejd mellan två rivaliserande zigenarfamiljer begravdes i söndags. Coíns borgmästare Fernando Fernández säger till nyhetsbyrån Europa Press att begravningen skedde i stillhet som förväntat utan några incidenter. Nu är det dags att vända blad och gå vidare utan fler strider betonar borgmästaren.

I helgen hölls häktningsförhandlingar vid domstolen i Coín. Totalt häktades tre personer för mord, två vuxna samt en minderårig, skriver Diario SUR. Eftersom den ene är under 18 år har det ärendet överlämnat till en domstol i Màlaga som har fall som rör minderåriga. Samtliga är häktade och har inte möjlighet att bli frisläppta mot borgen.

Det var i torsdags som ett bråk började mellan två familjeklaner i Coín som går under namnen ”los mudos” och ”los franceses”. Familjemedlemmarna var utrustade med påkar och knivar. Omkring 40 civilgardister och poliser kallades till platsen.

Två bröder, Luis och José, i familjeklanen ”los mudos” dödades. Flera andra skadades och fick uppsöka vårdcentralen medan två andra ådrog sig svårare skador och fick föras till två olika sjukhus i Málaga.

Annons

Bråket skulle ha utlösts efter att äldre medlemmar ur ”los franceses” skulle ha blivit störda under siestan av unga medlemmar i familjen ”los mudos”.