På många håll i Spanien hölls idag en tyst minut. I Almuñécar samlades kommunfullmäktige med borgmästaren Trinidad Herrera för att hålla en tyst minut med spanska flaggan på halv stång.

Spaniens statssekreterare inom säkerhet, Francisco Martínez, sa på onsdagen att 49 spanska medborgare omkom vid gårdagens flygkrasch. Det finns uppgifter på att ytterligare två omkomna kan vara spanska medborgare. 55 är tyska medborgare och de övriga omkomna har 14 olika nationaliteter.

Tre dagars landssorg är utlyst i Spanien och flera länder med anledning av gårdagens flygolycka då en Airbus A320 kraschade i de sydfranska alperna. Under onsdagen besöker Spaniens premiärminister Mariano Rajoy och Kataloniens president Artur Mas åtföljd av Utvecklingsminister Ana Pastor olycksplatsen. Även Frankrikes president François Hollande och Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Bland de omkomna finns företagare, operasångare, arbetare och utbytesstudenter. En av de omkomna är den spanske medborgaren Josep Sabaté Casellas, tidigare anställd på Inditex, och som nu skulle bli pappa för fjärde gången. Han var bosatt i La Coruña med fru och barn, 3, 5 och 7 år gamla.

Annons

Två operastjärnor omkom, barytonen Oleg Bryjak och sopranen Maria Radner som hade varit med vid operan Siegfried på Gran Teatro del Liceo i Barcelona och nu var på väg hem.

Danska regeringen bekräftar att en dansk medborgare var med på olycksplanet.

Vid sjutiden på onsdagsmorgonen återupptogs arbetet vid olycksplatsen. Dåligt väder försvårar.