Igår skrev vi en nyhet som hade felaktigheter beträffande platsen där olyckan inträffade och här kommer en korrigerad text.
Fuengirolas strandpromenad är fantastisk, kilometer efter kilometer lockar till promenader och löpning. Cyklister och elscootrar trängs med vanliga bilar och en stor mängd av skåpbilar som levererar till barer och restauranger. När solen skiner då är det full fart både på gata och trottoar. Det finns många andra gator i Fuengirola som det är full fart på och som har mängder av obevakade övergångställen. Avenida Nuestro Padre Jesús Cautivo, gatan som går förbi Feriaplatsen, är en av de mest trafikerade gatorna, speciellt på tisdagar när det är marknad i stan.

Tyvärr så händer olyckor emellanåt och i tisdags eftermiddag var det dags igen på just denna sistnämnda gata.
Ett äldre brittiskt par i 80-årsåldern var ute på promenad, hustrun skjutsades i en rullstol av sin man. När de skulle korsa vägen blev de påkörda av en bil. Idag meddelar Diario Sur att kvinnan avlidit av sina skador och mannen ligger kvar på intensiven.

Föraren av bilen uppger att han bländades av solen, farten var låg och tester för alkohol och narkotika är negativa. Det är en fruktansvärd olyckshändelse som vi hoppas att aldrig mer ska hända.

Svenska Magasinet vill uppmana alla läsare att vara försiktiga och uppmärksamma på omgivningen i stadskärnan. Det är som sagt trångt på gatorna emellanåt och det finns mängder av obevakade övergångställen. Var rädda om er.

Läs mer: Cyklist omkom vid olycka med tre bilar inblandade