Ständiga köer och trafikstockningar längs A-7:an i Marbella. Under gårdagen höll presidenten vid hotellföreningen Aechcos (Asociación de Empresarios Hoteleros de la Costa del Sol) José Luque ett möte med borgmästaren Ángeles Muñoz för att sammanfatta sommarsäsongen.

Ett av ämnena som dryftades är trafikproblemen. Ständiga proppar mellan San Pedro-Puerto Banús-Marbella men också utmed kustvägen A-7:an skapar irritation.

Turistmetropolen Marbella är fortsatt den enda kommunen i sin storlek i Spanien som saknar järnväg. Det betyder att all kommunikation till och från Marbella är hänvisad till landsväg.

Att göra betalmotorvägen mellan Fuengirola och Marbella avgiftsfri är ett önskemål från många. Men det finns inget konkret som säger att det kan bli en verklighet.

Idag är det 25 år sedan den stora olyckan inträffade på kustvägen i Mijas Costa då en långtradare började brinna och stoppade all trafik under nio timmar. Långtradaren var lastad med 20.000 kilo brandfarligt material av plast som gick upp i rök.

De som var på kusten minns de milslånga köerna från Mijas Costa till Málaga.
Läs mer: Spanien just nu – EU-pengar till utbyggt kusttåg