Inom kort får Torrevieja på Costa Blanca en 12-meters julgran från Sverige. Det är Sveaskog som varje år skänker en 12-meters julgran till nordborna i Torrevieja skriver ATL, Lantbrukets affärstidning.

Julgranen som i år kommer från Jönköping ställs upp bland palmer utanför kyrkan La Inmaculda, mitt på torget i Torreveija.

”Det är roligt att vara med och sprida en positiv bild av den svenska skogen. Därför skickar vi gärna en gran till nordbor i Spanien”, säger Fredrik Klang på Sveaskog till tidningen.

I torsdags höggs den ståtliga granen ned på Sveaskogs marker utanför Jönköping. Sedan lades den på lastbil för 340 mils transport till provinsen Alicante.

Annons

Granen tänds den första advent den 27 november under högtidliga former. Barnkören sjunger, nordborna i föreningarna Mas Amigos, klubb Nordico och svenska kyrkan delar ut glögg och pepparkakor till storögda spanjorer.

”Den spanska kommunen sköter resandet och vattnandet av granen och den brukar hålla sig ända fram till julafton”, säger Agne Andersson, Spaniensvensk i föreningen Mas Amigos.