Sedan 1989 har det europeiska dansmästerskapet varit en stor tilldragelse i Torremolinos. Nu har den nya kommunstyrelsen sagt upp avtalet och i stället vill man satsa på ett modernare inslag som ligger närmare den ungdomliga publiken. Det meddelar Javier Checa, politiker och företagare, i en e-post som Svenska Magasinet har mottagit.

Checa är mycket kritisk till att den nya kommunledningen sätter stopp för danstävlingen ”Campeonato de Europa de Baile” som varit synonymt för Torremolinos sedan 1989. Tävlingen har setts som ett internationellt riktmärke och Checa är mycket kritisk till kommunens beslut.

”Det är obegripligt att kommunledningen under José Ortiz har tagit detta beslut med tanke på att det är ett av de större evenemang som anordnats i Torremolinos under flera år. Det har genererat betydande ekonomiska inkomster för företag och årligen locka mer än 1.500 danspar förutom publik”.

Vid den senaste tävlingen deltog 3.000 dansare från nära 20 länder.

Annons

Torremolinos kommunalråd i kulturnämnden, Aída Blanes, säger att mer information kommer att meddelas nästa vecka.

Det var den socialistiska borgmästaren Miguel Escalona som beslutade att starta tävlingen som från början hette ”Baile Retro” med danspar över 50 år. En tävling som fortsatte med Pedro Fernández Montes (Partido Popular) som borgmästare.