Torre del Mar som har en av kustens längsta och bredaste strandpromenader med strandbarer, grönområden samt med både gång- och cykelbana planerar för att bygga en 65 meter lång pir ut i havet. Det kommer att bli en ny symbol för platsen.

Idén om en strandpir har funnits länge. Svensken Curt Bergstén berättade om idén med en strandpir i Svenska Magasinet för flera år sedan. Nu har vice borgmästaren, Jesús Pérez Atencia, i Torre del Mar och partiledaren för det lokala partiet GIPMTM (Grupo Independiente Pro Municipio) själv fört fram idén.

Det finns en plan för idén som skulle kosta 426.000 euro och som skulle finansieras av kommunen. Piren ska bli fem meter bred och gå 65,50 meter ut i havet.

Strandpromenaden i Torre del Mar stod klar för cirka 30 år sedan efter att ha fått godkänt i stadsplanen 1986. 2010 genomfördes större förbättringar. Med strandpiren och att strandpromenaden ska kopplas samman med fritids– och fiskehamnen puerto de Caleta de Vélez hoppas myndigheterna att det blir ett uppsving för turistnäringen på platsen.
KLICKA HÄR OCH LÄS MER: Tidigare artikel:
Vélez Málaga – ett autentiskt område med stora projekt