Söndagen den 14 juli är det dags för den fjärde upplagan av ”IV Festival Aéreo Internacional – Air Show Torre del Mar”.

De tidigare upplagorna av denna gratistillställning har varit mycket välbesökta med över 300.000 åskådare. Men stranden är lång och bred så det blir ändå inte trångt för besökarna som utlovas en mycket sevärd tillställning.

Det blir deltagande flygplan och helikoptrar från både Spanien och utlandet, allt från veteranplan till hypermoderna stridsflygplan. Festivalens chef Pablo González förklarar att ”på fredag börjar de första testflygningarna och dessa pågår fram till lördag och själva showen startar på söndag klockan 11:30”. Det spanska flygvapnet bidrar bland annat med en akrobatisk fallskärmsgrupp (PAPEA) samt stridsflygplanet Eurofighter C-16, Patrol Aspa, Canadair och Airbus A400. Den spanska flottan kommer med McDonnell Douglas AV-8B+ Harrier II, ett stridsflygplan som kan starta och landa vertikalt och till och med backa i luften. Guardia Civil bidrar med både flygplan och helikoptrar. Nationalpolisen med Spaniens nationella polishelikopter kommer också att finnas på plats.

Det blir gott om klassiker som T34 Mentor, BeechCraft C-45, T6 American, historiska flygplan mm. Den kända spanska akrobatiska uppvisningsgruppen ”Plus Ultra”, Patrull Reva med Jorge Macías och Salvadori deltar också.

Annons

För den som föredrar mindre flygplan så finns det en utställning med modellflygplan i samarbete med Aeroclub Axarquía under lördag och söndag på Paseo de Larios i centrum av Torra del Mar.

Mer information på arrangörens webbsida: festivalaereotorredelmar.com