Ett halvt ton kakao har gått åt för att tillverka en sex meter lång modell av fartyget Titanic som visas i butiken Choco-Expo på calle Princesa i Torre del Mar.
Bakom konstverket står Álvaro Romero som driver företaget Choco-Expo i Estepa som ligger mellan Málaga och Sevilla. Platsen är känd för sina sötsaker och många stannar till här på sin utflykten till Sevilla.
Nyligen öppnade chokladproducenten en150 kvadratmeter stor butik på calle Princesa i Torre del Mar. Fram till sista september finns här en modell på Titanic.
Total har 1,5 ton kakao, vit och mörk samt mjölkchoklad, nötter och andra ingredienser använts för att bygga chokladfartyget.
Den är dock inte ätbar då stora mängder konserveringsmedel har fått användas för att modellen ska hålla. Men den går att smälta ned och användas till andra sötsaker i framtiden.
Modellen av Titanic går att se måndag till söndag mellan klockan 10 till 14 och mellan klockan18.30 till 22.30.
Här visas även kända byggnader som Empire State Building, Bing Ben, Saint Paul’s Cathedral och Chrysler of the Big Apple i choklad. Totalt 20.000 arbete ligger bakom dessa skapelser i choklad.