Nästan 13.000 personer, enligt Policía Nacional, 50.000 enligt organisatören, slöt upp under söndagen i Málagas centrum när PP andaluz anordnade en manifestation med anledning av den ekonomiska krisen.

Temat var ”Andalucía por el empleo”, Andalusien för arbete. PP-ledaren i Andalusien, PP-A, Javier Arenas sa att Junta de Andalucias ordförande Manuel Chaves ”bör ändra sin politik som hittills har lett till arbetslöshet” och Arenas noterade att siffran på 850.000 arbetslösa i regionen borde vara lägre.

Inför ropen ”ingen Chaves, Arenas ja” viftades det med ett stort antal flaggor för Spanien och Andalusien. Arenas sa att arbetslösheten kan minskas med åtstramningar, reformer och lägre skatter och han tillade att Aznar-regeringen har varit den bästa i historien för den spanska demokratin, skriver La Opinión de Málaga.

Sekreteraren för PSOE i Andalusien, Rafael Velasco, säger i en kommentar till nyhetsbyrån Europa Press ”att regeringen kommer att ta sig ur den ekonomiska krisen ”men att vi skulle vilja ha en opposition, som i andra länder, som hjälper regeringen att hitta bästa sätten att lösa krisen. Men här hittar vi inte något sådant i PP – bara buller”.