Fyra av de elva personer som greps i tillslaget mot rysk maffia i Marbella i förra veckan har häktats. Däribland ordföranden i Marbellas fotbollslag Alexander Grinberg.

De övriga tre är Arnold Arnolovich Spivakovsky (också känd under namnet Arnold Tamm och medlem i Solntsevo-brödraskapet), Oleg Kutnesov (delägare i Aguas de Mijas) och Sergei Svgnevich Tozndev. Det uppger Diario SUR.

De övriga sju som greps har släppts mot borgen men får inte lämna landet. De har fått sina pass indragna och är skyldiga att inställa sig i domstol regelbundet. Det meddelar den regionala högsta domstolen TSJA i Andalusien (Tribunal Superior de Justicia de Andalucía).

Det var i tisdags som Guardia Civil gjorde flera tillslag i Marbella, Estepona och på andra platser utmed kusten. Den ryske mångmiljonären Grinberg har gjort flera investeringar på Costa del Sol. Bland annat köpte han Marbellas fotbollslag 2013.

Annons

Tamm anses vara en av de mest eftersökta ryska medborgarna i världen med kopplingar till organiserad brottslighet.

Tillslagen kom efter att Guardia Civil har arbetat med en utredning kring penningtvätt med kopplingar till de ryska maffialigorna Solntsevskaya och Izmailovskaya under fyra års tid. Tungt beväpnad rysk maffiaorganisation sprängd i Marbella