Den tidigare arbetsmarknadsrådet vid Andalusiens regionalregering, Antonio Fernández, har under tisdagsmorgonen gripits av polis och förts till häkte utan någon som helst möjlighet till borgen.

Enligt antikorruptionsåklagaren är den tidigare arbetsmarknadsrådet misstänkt för inte mindre än sex korruptionsbrott och han fördes till en fångvårdsanstalt strax före klockan 8 på tisdagsmorgonen av Guardia Civil.

Bakom gripandet av Antonio Fernández ligger Spaniens antikorruptionsåklagare, Fiscalía Anticorrupción, samt Partido Popular och organisationen Manos Limpias som menar att risken föreligger att mannen kan lämna landet.

Hur stor summa som Antonio Fernández har varit med om att förskingrat är oklart men åklagaren kräver ett skadestånd på 890 miljoner euro.

Annons

Antonio Fernández är den tredje politikern som blir frihetsberövad efter den 10 mars då den tidigare generaldirektören vid Arbetsmarknadsdepartementet Francisco Javier Guerrero och hans chaufför Juan Francisco Trujillo också sitter häktade.

Korruptionsskandalen som går under benämningen ERE handlar om att hundratals miljoner euro har gått till att betala falska förtidspensioner i Andalusien.