Måndagens konkurs av den brittiska researrangören Thomas Cook har drabbat resenärer i Torremolinos och Almuñécar. Totalt berörs knappt tusen resenärer som befinner sig på Costa del Sol och Costa Tropical just nu.

På Costa del Sol rör det sig om cirka 750 resenärer. De flesta befinner sig på MS-hotellen i Torremolinos som hotell Amaragua (bilden) och är turister från Tyskland, Holland, Belgien och Storbritannien befinner sig. Totalt på Costa del Sol använde sig Thomas Cook av 15 hotell skriver Diario SUR.

Även turister i Almuñécar på Costa Tropical påverkas av konkursen. Det konkursade företaget har omkring 50 hotellrum vid Playa Cálida och Playa Almuñécar uppger dagstidningen Ideal.

Trots ägaren Thomas Cooks konkurs återupptar Ving sina flygningar på tisdagen. Det meddelar charterbolaget via ett pressmeddelande på sin hemsida.

Annons

Flygbolaget äger charterbolaget Ving, vars resenärer drabbades hårt av flera inställda flyg under måndagen. De skriver på sin hemsida att de beklagar att så många kunder drabbats av inställda flyg och att de ska försöka att snabbt ta hem sina resenärer som har strandats.

”Vi förstår att detta skapat både oro och ovisshet, och vi beklagar de besvär som det har medfört”, skriver Ving på sin hemsida och tillägger att resenärer får besked om tidtabellsändringar via sms.

”Det har kommit till vår kännedom att det i konkursens spår har varit en del turbulens kring betalning på vissa hotell på våra resmål. Under de närmaste dagarna kan det fortsatt förekomma vissa problem, vilket vi beklagar”, skriver Ving i pressmeddelandet.

De 1.554 resenärer som skulle ha återvänt med Ving till Sverige under måndagen är fortsatt strandade.
– Vi jobbar på olika flyglösningar för att få hem alla strandade resenärer så fort som möjligt. Jag kan inte säga att det sker under dagen men så snart som möjligt, säger Vings kommunikatör Charlotte Hallencreutz till TT.

De 1.706 resenärer som inte kom i väg från Sverige i går kommer att få sina pengar tillbaka.