Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla utvidgar med fler laddstationer, en ny butik, ett servicecenter och de utesluter inte ännu fler etableringar i Spanien.

De har sedan tidigare en butik (Tesla Store) med integrerat servicecenter på Calle Roselló 257 i Barcelona samt en temporär butik i Pozuelo de Alarcón (Madrid). Idag öppnar de en permanent butik i centrala Madrid på Calle Serrano 3. De kommer också att öppna ett servicecenter med egen personal i Madrid, platsen är redan beslutad men de vill än inte avslöja var i Madrid den kommer att ligga.

Tesla har i nuläget 16 laddstationer i drift i Spanien, detta kommer att utökas till 24 före årets slut.

Det finns inga officiella försäljningsprognoser för de två modeller som de erbjuder på den spanska marknaden (modell X och S). Men till och med oktober har 300 Tesla registrerats i Spanien, jämfört med bara 30 under samma period förra året.

Annons

Företaget, grundat av Elon Musk är verksamt i Spanien med dotterbolaget Tesla Spain SL sedan drygt ett år. Det kan i sammanhanget nämnas att Tesla kommer på fredagsmorgonen spansk tid att att presentera en ny fordonsmodell i USA, en tung elektrisk lastbil!