En 48-årig kvinnlig lokalpolis misstänks ha skjutit ihjäl sin storasyster och därefter tagit sitt eget liv efter att en diskussion spårat ur. En granne upptäckte två skjutna kroppar strax före åtta på söndagsmorgonen vid calle Río Montoro 15 stadsdelen La Colina i Torremolinos.

I nuläget pekar det mesta på att det rör sig om en familjetragedi. Enligt poliskällor som dagstidningen Diario SUR citerar finns det ingen tredje person inblandat. I stället handlar det om en familjediskussion där den ena systern ska ha dragit sitt tjänstevapen och skjutit ihjäl sin egen 55-åriga syster och därefter tagit sitt eget liv.

Det var en man som var ute och rastade sin hund som upptäckte de döda kropparna efter systrarna. I en glänta mellan idrottsplatsen och pendeltågsspåret Málaga-Fuengirola (bilden) låg den ena kvinnan. Ett stycke därifrån i en röd Ford Fiesta hittades den andra kvinnan död.

Polisen tror att händelsen inträffade strax före midnatt natten mot söndagen då flera vittnen i området hörde smällare som visade sig vara pistolskott. Enligt vittnesmål ska de två kvinnorna haft en högljudd diskussion i den äldre systerns lägenhet. Den 55-åriga kvinnan ska ha blivit skjuten med två skott.

Den 48-åriga kvinnan har arbetat som lokalpolis i 25 år. Den senaste tiden tjänstgjorde hon vid polishuset på avenida de La Rosaleda i Málaga. Hon beskrivs som plikttrogen, artig och vänlig av sina arbetskamrater, men något reserverad och inåtvänd. Hon var frånskild och hade tidigare genomgått en depression som hon hade kommit ur.

Kvinnorna kommer ursprungligen från Churriana.