En familj på fyra vildsvin var inne i Fuengirola centrum för några nätter sedan, de promenerade bland annat runt polisstationen (Policía Nacional) i sin jakt på mat.

I en video som redan cirkulerar på sociala nätverk kan man se hur polisen försöker få bort dem från gatorna (se länk nedan). I en annan video kan man se dem gå ner utmed gatan vid det det före detta Hotel Las Pirámides, nu Hotel Occidental Fuengirola.

Det är inte första gången som vildsvinen letar sig in på kommunens gator. Enligt uppgift så skall de bo i närheten av kyrkogården och avloppsreningsverket som ligger i Mijas kommun. Därifrån strövar de ner till centrum av Fuengirola för att leta efter mat. I urbanisationen Sitio de Calahonda (Mijas kommun) har det varit talrika besök av dessa djur under sommaren, vilket har resulterat i flera klagomål från de boende, framförallt för de skador de orsakar på trädgårdarna. I februari i år så jagade lokalpolisen i Fuengirola tillsammans med med en boende ett annat vildsvin på gatorna i Los Boliches. Videon kan ses här: YouTube.

Bildtext: Den beskrivna vildsvinsfamiljen, foto från YouTube.