Tack vare ett snabbt ingripande av lokalpolisen i Málaga kunde ett svenskt par, båda 19 år, få tillbaka en mobiltelefon som de hade blivit bestulna på bara en kort stund tidigare. Det var under natten mellan fredag till lördag sista helgen i juli som ett man och en kvinna från Venezuela och som uppehöll sig illegalt i Spanien stal två mobiltelefoner från det svenska paret.
Det var när det svenska paret kramades och kysstes på calle Convalecientes i Málaga som mannen och kvinnan från Venezuela, båda 31 år, utnyttjade situationen.

Medan de också kramades och kysstes närmade de sig det svenska paret.

Vid ett ögonblick stack kvinnan ned sin hand i svenskans handväska och kom åt en mobiltelefon, värd cirka 1.000 euro. Vid tillfället lyckades paret från Venezuela stjäla ytterligare en telefon, som tillhörde mannen.

Men vad paret från Venezuela inte visste var att ett par vaksamma lokalpoliser stod på avstånd och iakttog händelsen.

Mannen och kvinnan avvek efter en stund från det svenska paret och blev förföljda av lokalpolisen. På calle Juan de Padilla, bara 50 meter från där stölden hade ägt rum stoppade polisen mannen och kvinnan som fick identifiera sig.

Polisen bad kvinnan öppna sin väska och i den låg den stulna mobiltelefonen plus kontanter. Den andra mobiltelefonen hade paret gjort av med efter att de lämnat platsen där stölden begicks.

Lokalpolisen kunde lokalisera det unga svenska paret på 19 år som fick tillbaka den ena mobiltelefonen.

Mannen och kvinnan från Venezuela fördes till polisstationen. De uppehöll sig illegalt i landet och utvisningsbeslut var utfärdade på dem den 11 oktober 2019 respektive 17 augusti 2020, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Hittills i år har lokalpolisen avslöjat 276 personer i samband med fickstölder och andra stölder i Málaga. Det har lett till 222 anmälningar och 54 gripanden.

En av de större händelserna inträffade 26 juni då lokalpolisen grep fem kvinnor från Rumänien som låg bakom flera stölder.