Det var troligtvis en olyckshändelse som orsakade att den 30-årige svensken omkom i Palma på Mallorca tidigt i söndags morse. Det uppger poliskällor enligt dagstidningen Diario de Mallorca.

Svenska Magasinet berättade om händelsen i söndags då en 30-årige svensk föll från en åtta meter hög mur nära katedralen i Palma på den spanska turistön Mallorca. Mannen hade varit ute och festat natten mot söndagen tillsammans med några vänner då han av oförklarlig anledning föll från den åtta meter höga muren vid fyratiden på söndagsmorgonen.

Obduktionen bekräftar att den svenske mannen, som var bosatt i Gamla stan i Palma, avled av de skador han ådrog sig vid fallet. Obduktionen visar också att mannen hade druckit alkohol och var berusad.

När polis kom till olycksplatsen fanns det inga andra personer i närheten. Polisen utgår ifrån att mannen var på väg hem ensam. Ärendet beskrivs som avslutat vid nationalpolisen i Palma skriver dagstidningen Diario de Mallorca.

Annons

Tack vare att mannen hade personliga tillhörigheter på sig som ID-kort kunde polisen som kom till platsen identifiera mannen som Jan M.F. och född 1984.

30-åringen kommer ursprungligen från Stockholm och hade jobbat på Mallorca under några år där han var delägare i en fastighetsbyrå som var specialiserad på svenska och brittiska köpare.

Nationalpolisen har kontaktat det svenska honorärkonsulatet på Mallorca som har vidtagit åtgärder för att informera de anhöriga.