En go kille som verkar ha hamnat snett. Så beskriver flera svenskar i Fuengirola den 31-årige svensken Donni Elovsson som sitter frihetsberövad för knivdådet i lördags morse. Händelsen rubriceras som mordförsök. Av Ola Josefsson

Nyheten om att den gripne svensken sedan tidigare var internationellt efterlyst slog ned som en bomb i svenskkolonin i Fuengirola. Svenska Magasinet har talat med flera personer som känner svensken.
– Jag har känt honom sedan i somras. En go kille, säger en svensk dam till Svenska Magasinet.

Men bilden av mannen är dubbel. En svensk företagare berättar om hur mannen ska ha sagt att han tjänat svarta pengar på att sälja tomter i Sverige.
– Han köpte landområden som senare styckades upp och såldes svart.

Den efterlyste Donni Elovsson har rört sig helt öppet i Fuengirola. Ingen har känt till att han funnits med på Interpols lista över efterlysta. Han var även på väg att arrendera en affärsrörelse i Fuengirola-området.
– Han berättade att han hade mycket pengar, svarta pengar, vilket gjorde att jag drog mig ur, berättar en person för Svenska Magasinet.

Annons

En europeisk arresteringsorder finns på svensken sedan den 31 juli ifjol. Donni Elovsson dömdes till tre års fängelse i Uppsala tingsrätt för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och brott mot knivlagen.

31-åringen avvek från Sverige innan fängelsestraffet skulle verkställas. Enligt uppgifter till Svenska Magasinet dök han upp i Fuengirola i juni 2013. Första tiden bodde mannen i urbanisation Pueblo Tranquila utmed Mijas-vägen. Sedan den 21 januari var han bosatt på vandrarhemmet El Galán bakom posthuset i Fuengirola.

I lördags morse ska svensken enligt uppgifter ha knivhuggit en 32-årig spansk man i magen i samband med ett bråk på vandrarhemmet. Den spanske mannen har opererats.

Svensken greps kort efter händelsen av spansk nationalpolis nära strandpromenaden i Fuengirola. Sedan dess sitter mannen frihetsberövad.

Händelsen i lördags rubriceras som mordförsök.
– Personen är misstänkt för mordförsök, säger Linn Duvhammar på UD:s presstjänst till Svenska Magasinet.

Mannen har inte begärt kontakt med varken det svenska honorärkonsulatet i Málaga eller Sveriges ambassad i Madrid.

– Är man frihetsberövad har man rätt att få kontakta antingen med konsulat eller ambassad. Vad vi känner till har mannen uttryckt önskemål om att inte ha kontakt med vare sig konsulat eller ambassad.