”Säkerheten ombord var ett skämt”, berättar svensken Per Alkner som tillsammans med hustrun Agneta hoppade av i Málaga där ”Costa Concordia” i mars ifjol genomförde en livbåtsövning.

Livbåtsövningen i Málaga den gången utmynnade i ett enda stort kaos, skriver Kvällsposten som berättar om det svenska paret som den gången hoppade av i Málaga från det nu grundstötta fartyget.

Efter en dryg timme avbröts livbåtsövningen i Málaga utan att man kommit i närheten av en livbåt. Samtidigt slutade en motor att fungera och tjock, svart, illaluktande rök välde ut.

-Det luktade så illa att vi inte kunde vara kvar på däcket, säger Per Alkner till Kvällsposten.

Annons

De vågade inte åka vidare med lyxkryssaren den gången utan hoppade av i Málaga hamn.

177 spanska medborgare fanns med på kryssningsfartyget ”Costa Concordia” som gick på grund i fredags kväll vid ön Giglio i Italien. Det meddelar rederiet, dock är det en siffra som Spaniens ambassad inte har bekräftat. En 68-årig spansk man saknas ännu. En tidigare saknad svensk kvinna har hittats och är välbehållen skriver Kvällsposten.

Flera spanska resenärer har återvänt via flygbolaget Alitalia till Madrid och Barcelona, rapporterar nyhetsbyrån Efe som skriver att de spanska resenärerna kom hem i ”tårar och ilska”.