En brand utbröt nära ett tjugotal fastigheter i La Herradura vid Almuñécar på Costa Tropical klockan 15.30 på söndagen. Brandförsvaret liksom brandbekämpningsmyndigheten Infoca, lokalpolisen, Guardia Civil och civilförsvaret Protección Civil lyckades släcka elden efter tre timmar.

Elden uppstod i ett område som går under namnet Los Corrales strax norr om bostadsområdet San Nicolás där fyra personer först fick evakueras men som senare kunde återvända till sina hem på söndagskvällen.

-Jag stod och såg branden från vår bostad i La Mezquita. Det ligger en hel del hus runt omkring. Det var 30 grader varmt och vinden låg på, ganska läskigt, även om det inte var någon fara med oss, berättar svenskan Vivi Olander.

Vivi säger till Svenska Magasinet att det var andra branden på två veckor.
-Det är den tid på året då många eldar upp trädgårdsavfall. Även idag måndag ser jag någon som eldar men de tycks ha kontroll på det.

Annons

Trädgårdsarbetet är i full gång då många beskär träd och fixar i sina trädgårdar. Det blir mycket trädgårdsavfall som en del väljer att elda upp. Med stigande dagstemperaturer och frisk vind finns det uppenbara risker för att elden kan sprida sig.

Även i Istán norr om Marbella rasade en mindre brand på söndagen. 15 personer fick evakueras i Los Jarales uppger Diario SUR. Branden var under kontroll vid 22-tiden och på måndagsförmiddagen fortsatte arbetet med att släcka elden.

Branden uppstod klockan 16.30 när vattenreservoaren i ett område som går under namnet Ermita de Istán.

Även i Benalmádena och Algarrobo uppstod mindre bränder under söndagen.