Antalet köpstarka norska och svenska turister ökar visar siffror från hotellföreningen APHA (Asociación Provincial de Hoteles y Alojamientos Turísticos) i Alicante. Det har skett en betydande tillväxt på den nordiska marknaden som startade med pandemin. Jämfört med juli 2021 ökade de svenska turisterna från 3.941 till 4.283.

Det säger Alicantes vice borgmästare och chef vid turistmyndigheten Patronato de Turismo, Mari Carmen Sánchez i ett pressmeddelande.

– Den nordiska marknaden blir allt viktigare för Alicante och vi kommer att fortsätta satsa på den marknaden eftersom det är turister med hög köpkraft.

Under juli var det 8.665 turister från Norge som övernattade på hotell i staden. Från Sverige var det 4.283 turister. Det gör att Norge och Sverige ligger på plats två respektive fyra på listan över länder med flest turister i Alicante. Listan toppas av Storbritannien med 13.278 hotellturister.

Annons

De övriga kommer från Frankrike (trea), USA (femte) följt av Irland, Italien, Nederländerna, Tyskland, Belgien, Finland, Danmark och Schweiz.

Totalt var det 69.185 utländska turister som tog in på hotell i Alicante vilka representerade 67,4 procent av det totala antalet hotellgäster. Beläggningen nådde 90 procent under juli och förväntas hamna på 95 procent under augusti.