Ägaren till en turistlägenhet i Málaga centrum plus två svenska turister har blivit anmälda av polis för att ha brutit mot det nationella nödläget med karantän. Som Svenska Magasinet berättade redan den 23 mars är det förbjudet med uthyrning av semester- och turistlägenheter på korttid så länge som Spanien har utlyst nationellt nödläge.

Málagapolisen har lokaliserat både företaget som har ägnat sig åt att hyra ut turistlägenheter på korttid via webben och ägaren till lägenheten. Det var efter att två svenska högljudda turister bröt tystnaden på calle Ollerías i centrala Málaga natten mot tisdagen skriver Diario SUR på onsdagen.

När lokalpolisen anlände till platsen fann de två personer med svenska pass som hade checkat in i en lägenhet som är registrerad hos de andalusiska myndigheterna som Registro de Viviendas Turísticas de Andalucía.

Polisen har inlett ett ärende av händelsen som bryter mot den tillfälliga förordningen med nationellt nödläge och karantän.

Svenskarna hade hittat turistlägenheten på en webbplats och hade planerat att stanna där i sex dagar. En av svenskarna har uppgett att denne hade tappat sitt pass och inte hade någon annan identifikation och därför väntade på ett provisoriskt pass från konsulatet i Málaga för att kunna återvända till hemlandet.

Polisen har lokaliserat både företag och ägaren till turistlägenheten, och de har nu blivit anmälda för att de bryter mot förordningen med nationellt nödläge och karantän i kampen med att bekämpa Covid-19.

Läs mer: Här omhändertas svenska turister vid bergsvandring