Torremolinos drar till sig allt fler simmare från hela världen. Anledningen är den uppvärmda olympiska simbassängen som invigdes i augusti. Sedan dess har 34 simklubbar från Europa och Kanada lagt sitt träningsläger i Torremolinos varav flera svenska, danska och norska simklubbar. I genomsnitt har varje simklubb stannat i elva dagar, skriver Diario SUR som uppmärksammar Torremolinos nya dragningskraft.

Till februari har redan tio internationella klubbar bokat in sig vid Torremolinos simanläggning där den uppvärmda poolen håller de olympiska måtten. Bland annat kommer den danska klubben Elite Svom Esjberg till Torremolinos på träningsläger med en trupp på 35 personer som under 17 dagar kommer att bo på hotell Fénix.

Torremolinos borgmästare Pedro Fernández Montes säger till tidningen att kommunen har satsat mycket på att få hit idrottsklubbar på träningsläger. Hittills handlar det om 23.000 hotellövernattningar vilket är viktigt med tanke på att vinterhalvåret ses som lågsäsong inom turismen.