Den prisbelönta svenska skulptören och författaren Kitty Harri öppnar upp sin trädgård för allmänheten under söndagar från den 5 oktober. Hon är bosatt i bergen bakom Almuñécar på Costa Tropical och har under årens lopp mottagit flera litteraturpris som exempelvis People’s Choice BBC Radio Wales Prize.

Tre av hennes psykologiska thriller som Ice Trap har blivit internationella best sellers och som har översatts till 14 språk. Den tidigare psykoterapeuten lämnade Sverige som 13-åring och har bott och rest i Latinamerika, Kanada och Storbritannien.

Nyligen invigde hon sitt senaste projekt Kitty Harri’s Sculpture Garden som hon beskriver som en alternativ konstmiljö. På två hektar brant terrasserade mark ställer hon ut skulpturer som hon själv och andra har gjort.

Kitty bor nära byn Otívar som ligger en 20 minuters bilresa på slingrande vägar norr om Almuñécar.
”Jag bodde i Spanien som barn och alltid haft en önskan att komma tillbaka. Jag hittade Valle Tropical av en slump för tolv år sedan och visste direkt att det var den plats jag hade letat efter” sa Kitty nyligen i en intervju för Diario SUR:s engelska upplaga.

Annons

I hennes trädgård finns skulpturer av henne själv och Neil Clarke från Wales, Ron Egan, Kanada, Lieukwe Loth, Holland, och Mad Demar från Sverige.
”Jag vill se att trädgården utvecklas och blir allt mer intressant när det gäller konst, både min egen och andra skulptörer och konstnärer”, säger Kitty till tidningen.

Hennes trädgård är öppen för allmänheten söndagar från den 5 oktober mellan klockan 11 och 17. Entré: 8 euro som inkluderar drink och tilltugg. Det finns inga rullstolar och trädgården är inte lämplig för små barn. Efter överenskommelse går det att besöka trädgården under andra dagar för grupper om minst fyra.

(Foto: Bosse Essén) Läs mer här: