En 27-årig svensk kvinna har gripits av nationalpolisen i Torremolinos för att ha ljugit om en gruppvåldtäkt utförd av tre män från Nordafrika. Efter den rättsmedicinska läkarrapporten plus vittnesmål och en rekonstruktion av händelsen har den svenska kvinnan gripits misstänkt för falsk våldtäktsanmälan. Det var vid sjutiden på morgonen den 15 augusti som en anmälan kom in till 091 efter att kvinnan hade berättat för sin rumskamrat att hon hade blivit våldtagen, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Till polisen har kvinnan uppgett att det var när hon lämnade plaza Solymar i Benalmádena Costa vid 03.30 och var på väg hem till sin bostad i Torremolinos som hon hade träffat en man från Nordafrika som bjöd henne att sitta ned på terrassen till en bar tillsammans med flera andra män.

Kvinnan har uppgett att en av männen tvingat henne att dra ned byxorna. Hon ska därefter blivit våldtagen på barens toalett. Hon lyckades komma loss och lämna baren varpå mannen och ytterligare två nordafrikanska män följde efter.

En gruppvåldtäkt ska ha inträffat senare, efter vittnesmål från kvinnan.

Efter att den påstådda gruppvåldtäkten blev polisanmäld fördes hon till ett sjukhus i Málaga för undersökning. Enligt läkarrapporten finns det inga tecken på vaginala skador.

Polisen inledde därefter en utredning av händelsen. Efter vittnesmål visade det sig att barens toalett var stängd vid den tidpunkt som kvinnan hade uppgett att hon hade blivit våldtagen. Hon ska även ha lämnat platsen ensam utan några tecken på chock.

Polisen beslutade att gripa kvinnan för falsk anmälan om våldtäkt vilket bidrog till extra polisresurser.