Det var inte våldtäkt, det var sexuellt övergrepp. Men polisen har bara lyssnat på min kompis. Jag var jätteförstörd när jag kom hem den morgonen. Jag var i chock och hade inte sovit på hela natten, ingen mat och ingen tolk. Den 27-åriga svenska kvinnan i Torremolinos som är misstänkt för falsk anmälan om våldtäkt nekar till anklagelsen. Svenska Magasinet har varit i kontakt med kvinnan som väljer att berätta sin version av händelsen. Vi har även varit i kontakt med kvinnans mamma.

– Min dotter är i chock. Det här är fasen en riktig praktskandal.

Den 27-åriga kvinnan flyttade till Solkusten i mars månad där hon numera arbetar.

Anklagas för lögn
Som Svenska Magasinet berättade i tisdags menar polisen att den svenska kvinnan ljög om en gruppvåldtäkt utförd av tre män från Nordafrika som skulle inträffat tidigt på morgonen den 15 augusti.

– Jag minns inte helt till 100 procent hela händelsen. Jag har aldrig sagt till någon polis att det var på baren det hände. Jag har bott här sedan mars i år och kan inte så mycket spanska. Och polisen kunde inte engelska och inte heller kunde de fixa fram en tolk.

– Jag kom hem, kastade nycklar och skor, och gick in på mitt rum. Min kompis jag delar lägenhet med kom in och såg hur jag hyperventilerade och gick fram och tillbaka.

Antastad
En anmälan gjordes till polisen senare den dagen efter att kvinnan hade berättat för sin rumskamrat att hon hade blivit antastad av flera män.

– Polisen har inte lyssnat på mig utan de fick det till falsk anmälan om våldtäkt. Men jag var jätteförstörd när jag kom hem den morgonen. Jag var i chock och hade inte sovit på hela natten. Ingen mat och ingen tolk.

Det var kvinnans kompis som har varit bosatt på kusten ett antal år som gjorde polisanmälan.

– Vi bor ihop och hade varit ute den natten. Min kompis tog taxi hem men jag bestämde mig för att promenera från Plaza Solymar till La Carihuela där vi bor. På väg hem träffade jag ett gäng på fem eller sex killar på en bar. Vi pratade och jag upplevde dem som trevliga. Men jag har aldrig sagt till polisen att någon våldtäkt inträffat på baren.

Chock
Kvinnan säger till Svenska Magasinet att hon inte hade druckit mer alkohol än vanligt i samband med nattliv. Kvällen började med ett par öl hemma och sedan två drinkar på en nattklubb.
– Det jobbiga är att jag aldrig fick en tolk, eller fick säga något. Polisen gick på den anmälan som min rumskompis hade gjort. Det var inte lätt för min kompis att få klarhet i vad som hade hänt då jag var i chock när jag kom hem.

– Jag har bearbetat händelsen flera gånger. Det var efter att jag hade lämnat baren som tre av männen följde efter mig och antastade mig utomhus nära en rondell. Deras händer var under kläderna, de tog på min kropp. Det var sexuellt övergrepp, något annat var det inte.

Vid tillfället hade kvinnan mens och använde tampong.

– Polisen fick det att se ut som en falsk anmälan om gruppvåldtäkt. Så var det inte, men de har inte lyssnat på mig, bara på min kompis och vad jag hade sagt till henne när jag var i chock.

Mår dåligt
Den 27-åriga svenska kvinnan mår i nuläget mycket dåligt och har inte kunnat gå tillbaka till arbetet efter händelsen.

Polisen har sagt att de inte hade tolk på plats när anmälan gjordes.
– De skulle ringa upp men det gjorde de inte gjort. Jag väntar på att de ska ringa och jag har inte haft orken efter att de anklagat mig för att jag ljuger.

Nu är du misstänk för falsk anmälan om våldtäkt. Vad händer nu?
– När de tog in mig för att meddela att jag var misstänkt för falsk anmälan fanns en tolk på plats. Men då fick jag inte prata. Jag fick bara besked om att jag skulle erkänna att jag ljugit.
– Men vad är det jag ljuger om. Jag har inte sagt något. Polisen har bara pratat med min kompis.

– Jag vill ha en tolk och själv berätta hur det var. Men jag känner inte förtroende för dem (läs: polisen, red. anm.).

Kvinnan har varit i kontakt med Sveriges ambassad i Madrid. Men de säger att de inte kan göra något.
– De säger bara att jag har rätt till tolk och det är polisens sak.

Bildtext: Den 27-åriga svenska kvinnan i Torremolinos som är misstänkt för falsk anmälan om våldtäkt nekar till anklagelsen.