Två personer skadades när en explosion inträffade på en fritidsbåt 150 meter från stranden playa Puerta del Mar vid río Verde i Almuñécar på söndagen. Svenska badgäster blev ögonvittnen till händelsen där två yngre män kunde räddas av en gummibåt i närheten och transporteras till sjukhuset Hospital Comarcal i Motril för vård.

– Jag och min sambo satt på stranden då vi hörde en kraftig explosion. Två personer kastade sig i vattnet från båten. Efter ett par minuter var båten övertänd, berättar Michaela Andersson för Svenska Magasinet.

– De blev snabbt upplockade av en intilliggande gummibåt och fördes till land direkt. Efter en stund anlände Proteccion Civil till platsen och försökte hålla nyfikna på behörigt avstånd. Senare kom Guarda Civil med båt och påbörjade släckningsarbetet på båten som då hade börjat driva mot land.

Enligt räddningstjänsten 112 i Andalusien som nyhetsbyrån Europa Press hänvisar till kom larmet in klockan 18.16 på söndagen. Det är oklart vad som har orsakat explosionen ombord på fritidsbåten. Enligt kommunala källor var branden ”mycket besvärlig” eftersom båten hade minst 80 liter bensin vilket bidrog till den häftiga branden ombord.

Annons

De skadade är två yngre män hemmahörande i Granadaprovinsen. En av dem var ägare till båten.

(Foto: Michaela Andersson)