Nationalpolisen har startat en utredning efter att en svensk kvinna som var i Fuengirola som turist har anmält att hon blivit våldtagen. Enligt kvinnan ska hon ha blivit drogad och förlorat medvetandet. När hon vaknade upp blev hon överfallen och sexuellt utnyttjad av en främling.

Dagstidningen Diario SUR skriver på torsdagen att den svenska kvinnan fördes till sjukhuset Hospital Costa del Sol efter att ha anmält händelsen som ägde rum på natten mellan måndagen och tisdagen.

Den svenska kvinnan tog sig till polisen efter att ha vaknat upp naken. Enligt kvinnans vittnesmål ska hon ha blivit våldtagen av en främling i en lägenhet i Fuengirola. Hon hade aldrig tidigare varit i den lägenheten eftersom hon bor på hotell.

Kvinnan hade tidigare på kvällen varit ute tillsammans med några andra svenskar som är residenta i Fuengirola. Efter middagen beslutade hon sig för att ta sig en drink i en bar efter att klockan hade passerat midnatt. Därefter minns inte kvinnan något mer förrän hon vaknade upp naken i en lägenhet där en främmande man våldtog henne.

Den svenska turisten ska därefter ha slitit åt sig de kläder hon kom åt och lämnat lägenheten för att ta sig till polisen. Hon har inga minnesbilder över var lägenheten låg eftersom hon inte hade varit där tidigare.

Ett liknande fall inträffade nyligen i provinsen Málaga där en kvinna uppger att hon ska ha blivit drogad och därefter våldtagen skriver tidningen.

På sjukhuset har det tagits prover för att fastställa vilken drog eller droger kvinnan kan ha fått.

Det är polisens enhet UFAM (Unidad de Familia y Atención a la Mujer) som har tagit över utredningen. UFAM-avdelningen arbetar med fall som rör familjer och kvinnor. Betydligt fler våldtäkter i Sverige än i Spanien