Marbellapolisen har lokaliserat och omhändertagit en treårig svensk pojke som hade förts ut från Sverige utan tillstånd till Marbella. Pappan ska ha fört med sig den lilla pojken med våld och gjort resan till Solkusten och Marbella där farföräldrarna har en bostad.

Nyhetsbyrån Europa Press uppger att händelsen med den treårige svenske pojken har varit bekymmersam då pappan uppges finnas med i belastningsregistret med ett omfattande kriminellt förflutet.

Mannen hade hotat barnets mamma med att ta pojken till Colombia om hon inte gick med på att underteckna ett avtal att pappan fick vårdnaden om barnet.

Av den orsaken har svenska myndigheter utfärdat ett beslut om att pojken ska få skydd hos mormor.

Annons

Pojkens mormor reste med flyg till Málaga och vidare till Marbellas polis efter att ha fått veta att barnbarnet kunde vara på platsen.

Nationalpolisens utredning visar att fadern inte följt beslutet från de svenska myndigheterna som hade återkallat pappans rätt att vara vårdnadshavare.

Efter kontakt med svenska myndigheter kunde nationalpolisen i Marbella lokalisera den treårige pojken som nu har överlämnats till mormor som för närvarande vårdnaden. Pojken mår efter omständigheterna väl.