Guardia Civil grep på torsdagen en 45-årig svensk i den spanska semesterorten Puerto Rico i Mógan kommun på Gran Canaria. Mannen är misstänkt för att ha slagit ihjäl sin 42-åriga svenska hustru. Det var mannen själv som larmade 112 vid tiotiden på morgonen.

Kroppen fördes på torsdagen till rättsmedicinska i Las Palmas för en obduktion. Den ska ha visat att kvinnan utsatts för kraftigt våld. Guardia Civil beslöt att gripa mannen senare under torsdagen.

Det rör sig om ett svenskt par som har varit bosatta på Gran Canaria under flera års tid skriver den lokala dagstidningen Canarias 7. När Guardia Civil kom till parets lägenhet i bostadsområdet Los Junquillos på calle Roque de Los Muchachos i Puerto Rico kunde de konstatera att kvinnan var död. Hennes kropp hade utsatts för våld.

Nyhetsbyrån EFE uppger att mannen nekar till att ha dödat kvinnan. Enligt mannen ska han ha upptäckt kvinnan död när han kom till lägenheten.

Annons

Det svenska paret ska enligt grannar haft problem med alkohol skriver dagstidningen La Provincia på fredagen. I området Los Junquillos bor många utlänningar.

Grannar säger till tidningen att de upplevde som att kvinnan var sjuk och att hennes tillstånd hade förvärrats de senaste månaderna. Mannen brukade bära henne upp för trapporna. Hon hade blivit mager och vägde mellan 40 till 50 kilo.

Källor som tidningen La Provincia hänvisar till säger att mannen ska ha förklarat att det var hennes sjukdom och alkoholen som tog hennes liv.

Det finns inga polisanmälningar på mannen sedan tidigare. Nu är han gripen misstänkt för mord. Ärendet ligger vid domstolen i San Bartolomé de Tirajana. Häktningsförhandlingar väntas hållas de närmaste dagarna.

Om det rör sig om mord på en kvinna så är det tredje fallet i år på Kanarieöarna.