Lokalpolisen Guardia Urbana i Barcelona har gripit en 29-årig svensk som misstänks ha dödat två personer och misshandlat en kommunalarbetare svårt under bara några timmar. Det började med att svensken utrustad med en kniv överföll en kommunalarbetare på calle Vallparadís vid plaza Sant Jaume. Tillståndet är kritiskt för kommunalarbetaren. Enligt uppgifter skulle det röra sig om ett rånförsök. Svensken försökte fly från platsen i en taxi. Tre personer som var uppmärksamma på svensken kunde ge upplysningar till lokalpolisen som kunde gripa honom. Det skriver dagstidningarna El País och La Razón.

Den svenske mannen kopplas ihop med två händelser som inträffade en kort stund tidigare i stadsdelen Ciutat Vella där två personer dödades. Det regionala poliskåren Los mossos d'esquadra misstänker att de tre händelserna har kopplingar med varandra och att det är samme gärningsman.

Vid en brand i ett flerfamiljshus på calle Portal Nou del Born påträffade räddningstjänsten en död man med en plastpåse över huvudet. Mannens död är inte relaterad till branden.

Ett kort stund senare hittades en död kvinna på calle del Arc de Sant Vicenç. Kvinnan hade mottagit ett kraftigt slag i huvudet.

Annons

Det handlar alltså om tre våldsamma händelser med två dödliga utgångar inom bara några timmar i samma område. Enligt vittnesuppgifter som har att göra med branden ska kläderna på svensken överensstämma med de som en misstänkt gärningsman ska ha haft på sig när denne sprang från platsen.

(Foto: Los mossos d'esquadra)