En 45-årig svensk man greps i fredags i Barcelona, misstänkt för svindleri mot en spansk fotbollsklubb. Det skriver Aftonbladet. Han kallar sig för ”Tony Thompson”. I slutet av förra året gick han in som storinvesterare i den skuldtyngda division tre-klubben Atlético Gramenet från Santa Coloma de Gramenet (bilden).

Han fick fritt förfogande över Gramenets styrelse och gjorde sig omgående av med flera ledande personer. Gramenets president Vincent Ferrer välkomnade det ekonomiska tillskottet och fick också löften om nya allsvenska stjärnspelare till klubben.

Men hans företag, Gramenet investment group, visade sig vara ett bolag som inte finns registrerat i Spanien, uppger Aftonbladet.

45-åringen är också tidigare dömd i Sverige för flera fall av bedrägeri, förskingring, stöld och snatteri. 2005 satt han tre månader i fängelse för grovt bedrägeri och förskingning, enligt TV3:s program Efterlyst.

Annons

Thompson greps mitt i Barcelona i fredags efter att hans före detta fru med hjälp av polisen lurat honom i en fälla. Enligt spansk media kommer de två miljoner kronor som Thompson investerade i klubben direkt från skilsmässan med ex-frun, som också anmält honom för svindleri.

Dessutom har två av Gramenets spelare anmält Thompson till polisen. De blev kontaktade av Thompson några dagar innan gripandet, då han sa sig ha blivit mordhotad och behövde en plats att sova på. Thompson hade i själva verket blivit vräkt från sin lägenhet i centrala Barcelona.