Svenskan Rose Marie Wieking var på sin finca eller gård utanför Coín när två män knackade på hennes dörr. De sa att de kom från gasbolaget för att inspektera hennes gasflaskor.

Tidigare hade hennes man betalat gasinspektörer men efter makens död tidigare i år var detta första gången som den svenska kvinnan mötte dem.

”De två männen dök upp och sade att de var på en rutinmässig inspektion. De berättade för mig att inspektionen kostar 300 euro och att jag skulle betala dem på plats. Jag frågade dem om de accepterade kreditkort men de förklarade att deras apparat inte fungerade. Så vi kom överens om att de skulle komma senare”, berättar Rose Marie Wieking för The Olive Press som berättar om händelsen.

När den svenska kvinnan tittade över sina dokument insåg hon att något var galet. Den senaste inspektionen hade gjorts bara nio månader tidigare och när hon kontrollerade räkningarna var allt i sin ordning.

Annons

När hon fick tag i det ursprungliga gasbolaget de sade att de inte visste någonting om de nya inspektörerna. De sa att ”inspektörerna” var falska.

Den svenska kvinnan förvarnade Guardia Civil om att de falska gasinspektörerna skulle återkomma på ett visst klockslag. När Guardia Civil kom till den svenska kvinnans gård och överraskade gasinspektörerna hände ingenting.

”Guardia Civil sa att det inte var någon mening att anmäla dem eftersom jag inte kunde bevisa att de var samma killar som hade kommit vid första tillfället” säger en chockad Rose Marie till tidningen.

”Det kan ha varit ett annat gäng. Men Guardia Civil sa att om de ser de två männen igen i Coín skulle de få problem…”.

Den svenska kvinnan ger följande råd till alla som misstänker att de kan vara utsatta för falska gaskontrollanter.
”Kontrollera deras ID-kort noga. Killarna hade falska kort. Det bästa är att också kontrollera underhållsavtalet för att se när nästa besök är inplanerat. Du har två veckor på dig att betala, de kan inte bara komma och kräva dig på pengar”. Oanmälda gaskontrollanter blåser utlänningar