En svensk kvinna blev rånad på sina två hundar av rasen Yorkshire Terrier. Hon har nu återfått sina hundar efter att polisen gjort ett tillslag mot en liga som ägnade sig åt bostadsinbrott. Den svenska kvinnan hade efter försvinnandet satt upp affischer där hon utlovade en hittelön på 5.000 euro, uppger nyhetsbyrån Europa Press.

Guardia Civil i Huelva har gripit sammanlagt tretton personer i två polistillslag som går under namnen ”Operación Gama” och ”Operación Sandache”. Enligt nyhetsbyrån Europa Press ingår de gripna i en liga som ägnat sig åt inbrott, stölder och förfalskningar i Spanien och Portugal.

Förundersökningen har pågått i flera månader. ”Operación Gama” handlar om ett antal bostadsinbrott i områdena Ayamonte (Costa Esuri) och Aljaraque (La Dehesa Golf) i provinsen Huelva.

Det var efter att två colombianska medborgare hade gripits i La Dehesa Golf de Aljaraque (Huelva) som polisen fick upp ytterligare spår.

Annons

Det var den 31 juli som spansk polis genomförde flera husrannsakningar på vägarna calle Alcalde Federico Molina, Conde López Muñoz och Islas Saltés. Det var här som polisen fann den svenska kvinnans hundar.