För en vecka sedan publicerade SOS Desaparecidos en efterlysning på den svenske medborgaren Pär Roger Andersson, 50, som försvunnen. Han sågs senast den 1 september i San Bartolomé de Tirajana, på södra Gran Canaria.

I torsdags hittades han död i havet.

En kropp hittades i vattnet vid Los Llanos de Los Militares i kommunen San Bartolomé de Tirajana på södra Gran Canaria i torsdags kväll. Sjöräddningen Salvamar och Guardia Civil var snabbt på plats och kunde konstatera att personen var död.

Kroppen fördes klockan 18.30 till rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) för obduktion, skriver den lokala tidningen Maspalomas Ahora.

Annons

Ganska snart stod det klart att fyndet kunde kopplas samman med försvinnandet av Pär Roger Andersson.

Under namnet Leo Faugli har Roger Andersson skrivit flera böcker.

UD bekräftar för Svenska Magasinet att en svensk hittats avliden.

– UD kan bekräfta att en svensk man i 50-årsåldern påträffats avliden på Gran Canaria. Anhöriga är underrättade, säger Hanna Johansen, presskommunikatör vid UD.

Roger Andersson var tidigare åklagare i Linköping. Under senare år har han varit verksam som kriminalförfattare under namnet Leo Faugli.

Några av böckerna har varit ”Sprickan bakom fasaden” och ”Kedjans svaga länk”. Enligt författarens Instagramkonto skulle nästa bok heta ”Pendeln slår tillbaka”.

Roger Andersson hade nyligen flyttat till Gran Canaria där han skulle bo det närmaste året.