Sundsvalls kammarkör med Kjell Lönnå och Motettkören från Hässelby uppträder på Costa del Sol under maj. Det är Biskopsämbetet i Málaga som har gett tillåtelse för fyra konserter.

Sundsvall kammarkör uppträder i Marbella, i Iglesia de la Encarnación, söndagen den 13 maj, klockan 16.30. Torsdagen den 17 maj uppträder kammarkören i Fuengirola, Iglesia del Carmen, torsdagen den 17 maj klockan 20:30.

Sundsvalls Kammarkör startade 1965. Kören är en av de mest välkända körerna i Sverige och är kanske den mest turnerande kören i landet. Varje år genomförs ett 40-tal konserter. Sundsvalls Kammarkör är en blandad kör bestående av ca 48 medlemmar med olika yrken och bakgrund. Repertoaren är varierande; från traditionell körmusik till musik skriven av de stora mästarna.

Det är inte första gången som Kammarkören uppträder i Spanien. 1997 var de i Madrid och Barcelona och 2008 uppträdde Kammarkören i Palma de Mallorca.

Annons

Hässelby Motettkör är en blandad kör som verkar i Hässelby församling i Västerort i utkanten av Stockholm. De uppträder i Nerja, i Iglesia de El Salvador fredagen den 18 maj klockan 20:45 och i Mijas, i Iglesia de la Inmaculada Concepción, lördagen den 19 maj klockan 20.