Det var en svensk husbilsturist som fick första pris vid dragningen i samband med ”Ruta de la Tapa Erótica” som nyligen arrangerades i Fuengirola. En trevlig överraskning, säger Rolf Nilsson när Svenska Magasinet ringer upp. Först fick jag en iwatch. Senare ringde de och berättade att jag även får en iphone som jag ska hämta.

På onsdag får Rolf Nilsson hämta priset vid en ceremoni som hålls vid Turistbyrån klockan 18 med lokal-tv på plats. Där mottar han priset en iwatch och iphone.

Rolf Nilsson är egentligen pensionär från Stockholm som flyttat till Skåne för att komma närmare kontinenten. I september körde han och Anneli Flink till Spanien som de älskar. De planerar att resa hem i mars månad.

Just nu står de på husbilsparkeringen på Feriaplatsen i Fuengirola. De är de enda svenskarna på parkeringen förutom några fransmän, britter och tyskar.
– Det finns cirka 30 till 40 husbilar här men de flesta ägs av spanjorer som använder platsen som parkering.
– Det finns ett gäng svenskar, ett tiotal, som står bakom Miramar i Mijas Costa nära travbanan.

Annons

Nyligen arrangerades ”Ruta de la Tapa Erótica” i Fuengirola. Och Rolf Nilsson passade på att njuta av de goda tapasen som serverades.

Tidigare om åren har besökarna varit utrustade med ett ”pasaportes” som stämplats vid tapasbarerna. Efter tio stämplar kunde besökaren lägga ”passet” i en låda på turistbyrån.

Nytt för i år på grund av pandemin var ett virtuellt pass där varje tapasbar var utrustad med QR-koder. När besökaren beställde tapas så visade servitören en annan QR-kod som var deras egen.

– Jag laddade ned en app som hade en bedömningssida. Varje tapasbar använde QR-koder på varje tapas. På så vis kunde besökarna rösta om vilken tapas som var bäst via ett poängbedömningssystem från en till fem stjärnor där varje tapas hade en unik kod.

Rolf och Anneli gick runt och besökte tapasbarer under några dagar. Smakade och analyserade.

– Allt har fungerat fantastiskt bra digitalt. Dessutom coronasäkert på alla sätt. Och många goda tapas!

För den tapasbesökare som fick ihop tio olika tapas på sitt virtuella “tapaporte” väntade en överraskning från Fuengirola kommun. Den överraskningen kommer att delas ut vid Turistbyrån på onsdag klockan 18.

– Jag fyllde i två virtuella tapaporte. Bästa tapasen bestod av en underbar serranoskinka och ett lika underbart vin serverad vid Jamón y Salud Ibérico tapas Bar.

Totalt medverkade 71 tapasbarer i Fuengirola i årets upplaga från den 30 oktober till 15 november. Varje tapas med dryck kostade 2,50 euro.

Det var tolfte gången som ”Ruta de la Tapa Erótica” arrangerades i Fuengirola. Trots covid-19-pandemin beslutade Fuengirola kommun att arrangera tapasfestivalen även i år för att stötta barer och restauranger.

Vilken lycka det blev för Rolf Nilsson som valde att visa sitt stöd för den lokala bar- och restaurangnäringen.

Vi säger grattis!