En 44-årig svensk bosatt i Fuengirola är misstänks för att ha plundrat Café Stadt i Norrtälje. Mannen är även anmäld för ekobrott i samband med en rad konkurser.

Enligt Norrtälje Tidning ska ägaren ha tömt Café stadt på samtliga tillgångar och fraktat bort dessa med långtradare mitt i natten, inklusive inventarier. Händelsen inträffade i september ifjol och uppdagades när de anställda en morgon kom till jobbet. Enligt konkursförvaltaren är företaget plundrat.

Mannen utvandrade från Farsta till Fuengirola redan 2007. Han har minst åtta företagskonkurser bakom sig och finns att hitta vid tingsrätter runt om i Sverige. Förutom alla företagskonkurser lämnar den 44-årige mannen personliga skulder på över två miljoner kvar i Sverige.

-Vi har gjort utmätningsförsök, men inte hittat några tillgångar. Nu får man titta vad han äger i Spanien och vad vi har för avtal med landet, säger Tomas Olsson vid kronofogdemyndigheten i Uppsala till Norrtälje Tidning.

Annons

44-åringen som bor mitt i centrala Fuengirola är misstänkt för en rad brott i samband med andra företagskonkurser.
-Vi vill varken bekräfta eller dementera om det finns en pågående utredning, säger Magnus Hedberg vid Ekobrottsmyndigheten till tidningen.

Bland annat misstänks han även för att ha plundrat och därmed orsakat konkursen av företaget som drev Café Lemon i Norrtälje 2007. Mannen ska ha unnat sig en lön på 1,1 miljoner under sin sista dag. Med en omsättning på 1,4 miljoner försämrades resultatet kraftigt kan man väl säga, enligt konkursförvaltaren advokat Anders Sjöstedt.

Norrtäljepolisen har tidigare utrett misstankar om bedrägeribrott mot 44-åringen. Förundersökningen har dock lagts ner eftersom mannen utvandrat.
-Om han kommer tillbaka till Sverige eller om vi får vetskap om var han är så kan förundersökningen återupptas, säger Jan-Erik Thölin vid Norrtäljepolisen.

Trots 44-åringens problem beslutade Norrtelje Tennisklubb på ett årsmöte under mars att mannen ska få behålla driften av Tenniskaféet i Societetsparken i Norrtälje, skriver Norrtälje Tidning.